By   10.6.2016 22:48

Pavel nám odstartoval, jenomže stále jsem ho na mapě viděl v Calgary, kde byl včer v downtown. Tak mu volám, že nemá zaplý logger. „Však ho mám zaplý. Nejsem na mapě?“ Po půl hodině stále nic. To je špatný: už na startu to zabalit neuvážeností zapnout krabičku? Tak jsem napsal na týpka, který je jako kontakt u toho systému na sledování bláznů po celé zeměkouli:

Hello,

Following my friend who just started the Tour Divide Southbound:

http://trackleaders.com/tourdivide16i.php?name=Pavel_Machacek

tel. +420602608085

Seems like not working although he claims the device is on.

Isn’t there anything he should do to make that work?

Thank you if you’re able to help at this stage.

Vaclav

Asi do deseti minut odpověď:

Hi Vaclav,

Pavel is using an antique device. Engaging tracking mode is tricky.

Pavel must press and hold (very firmly, and constant) the „check / ok“ button for 5+ secs in order to enter tracking mode.

He must also reset this tracking mode daily.

It looks like he did not enter tracking mode this morning, unfortunately.

I am sure he will figure it out in time.

Thx,

Matthew

Musí se ocenit, že to Matthew má pod kontrolou. Nedal se zmást a hned poznal, že problém bude v tom, že Pavel neumí zařízení používat.

Informaci jsem předal Pavlovi přes SMS a s tím ještě motivačku, že ať to hlavně vyřeší a ne že se požene kupředu bez toho. No po hodině se to podařilo a už tam bliká.

Tak snad mu uznají tu část cesty, kterou nemá zaznamenanou… z 1000 mil už má zkušenost, že i 5km chybějící trasy v logu může znamenat diskvalifikaci a to z bedny. No tady to vypadá, že nejde cestu moc zkrátit, takže asi to bude ok.

Špatná zpráva je, že Pavel musí každých 24h znovu zmáčknout po dobu 5 vteřin tlačítko a modlit se, že aktivoval sledování přes satelit.

Pište komentáře, jak to vidíte: zvládne to každý den zapnout? (Protože to, že to zvládne ujet, je jasné.)

 

22 Comments on “Konec málem ještě před startem

  1. Paw

    Takže to co píše Václav je dost nepřesné. Samozřejmě, že ten SPOT používat umím a zapnutý jsem ho měl správně už před startem. Signalky signalizovaii správné chování tzn automatický tracking. Bohužel to neprenaselo do centrály. A to jsem jaxi nemohl ani vědět ani ovlivnit. Takže díky za upozornění, ale zařízení naskocilo asi až po 4. restartu a stejném přidržení tlačítka. Od zítřka vyžaduji potvrzeni seskok,že se na mapě pohybuji.
    Ono by se až tak moc nestalo, uznali by mi i záznam z GPS, ale vy byste přišli o online show 😉

  2. Evuska

    Pajusko, to byly nervy…malem jsme se v praci zblaznili!!! Verusa udelala rekord v poctu refreshu, ale porad jsi nam poskakoval po Calgary🙈
    Jsme moc radi, ze jsi v poradku dorazil na start a vyjel!!
    Video 1 vypada silene! Ale Ty sis jako vzdy poradil!
    Jsi nejlepsi!!! A jak rikas! Margl jede daaaal!!!

  3. Hana

    Margl jede!!! A vede si naprosto výborně!!! Pájo, co chvíli kontrolujeme, jak nám pěkně blikáš na mapě. Drž se a VYDRŽ!!! Myšlenkami jsme jen a jen s Tebou a posíláme 3 velké pusy. Haník, Marťa a Klárinka.

  4. Veruška

    Pavlíku…kdybys měl pocit, že Tě někdo sleduje, tak to není paranoia! 😉 Jsme s Tebou neustále a já už na tom začínám být závislá. Až to dojedeš, tak mě čeká těžká odvykací kůra, šmírování je moje nové hobby 😄 Drž se bojovníku!!!

  5. Klárka

    tati do tohooooooooooooooooo. poradim ti nedavej medvedovi med. jinak bi se stal tvim domacim mazlicke.

  6. Anonym

    Na tom prvním videu pěkně drkotáš zubama ale ty jsi chlapec z Vysočiny a přece tě nic takového nemůže rozhodit.Tak šlapej dál, ať to máš rychle za sebou a dostaneš se do teplejších krajin!!!! máma

  7. Pavel V.

    Nazdar Pajo. Tady sousedi z Vraneho. Jsi borec a moc Ti drzime palce. Vis jak rikaji anglani “ Never give up „. Tak se drz a makej !!! P+S+T+M

  8. Hana

    Ahoj Pájo!!! Koukám, že jsi zalehl kus od cesty… Až nabereš sil, šlapej fest kupředu!!! A potěš nás – fanoušky čerstvým příspěvkem, obrázkem, videem. Tešíme se na dobré zprávy. Hana, děti a všichni Víráci.

    1. V., R., Elda

      Hani, kde vidíš, kde Pája zalehl? Sledujeme mapu, příspěvky, ale nepoznáme, kde jede, kde spí – nebo nespí?
      Poraď.

  9. mavit

    Ahoj Pavle,

    držím Tě pěsti. Myslím, že to nejhorší co se týče zimy už máš za sebou. V té kanadě je v horách když prší pěkně hnusně. Měli jsme tam loni podobně, dokonce nám i sněžilo. Dál Tě čekají větší teploty. A dej pozor až poješ kolem městečka Polaris (je to spíš jen jeden barák) Ten barák je asi 1km od cesty kudy pojedeš. NEZAPOMEŇ se tam zastavit a doplnit VODU a pořádne se nacpat! Za POLARISEM je první poušť a má asi 160km do města LIME neseženeš nic a o vodu je tam nouze. Všude se pasou krávy a když někde něco teče tak je to kontaminovaný.

    V LIME je benzínka na které si doplníš zásoby a za LIME je další 150km poušť :). Pak už tě čeká jen jedna poušť za Atlantic City. Ta má 350km a neteče tam vůbec nic, řeky jsou vyschlé. Je velice důležité v Atlantic City dopnit tolik vody kolik uvezeš. Já vezl loni 10l a bylo to málo.

    Měj se a šlapeeej! Zdraví tě Martin (mavit). Účastník a finisher Tour Divide 2015.

  10. Hana

    Ahoj Pájo, že by první střed s civizizací? Jak je v Columbia Falls? Pořádně se posilni a frč dál, co to dá!!! Šlapeme s Tebou!!! Hana, Klárka, Marťa a ke zdravici se připojují i Bařinkovi.

  11. Raf

    Neni nic lepsiho nez se pred spanim zahrat cizim stestim. Jdu si dat slivovicu, 3 stupne mi pripominaji slavny Salzkammer za snehu.

  12. Hana

    Zpráva pro všechny fanoušky a fanynky!!! Nelekejte se, že nepřibývají příspěvky od Pavla,jel bohužel bez mobilu.Volal mi včera kolem 23:15 z Columbia Falls ze zapůjčeného. Biker Pavel byl toho času v zcela pořádku, veselý a připravený zdolávat další míle. Když jsem mu řekla, na jaké je pozici, už nechtěl ztrácet čas!!! MARGL JEDE!!! (A se spojením to třeba nějak vyřeší, proto pište dál.) Díky, Hana.

  13. Sousedi z Ohrobce

    Ahoj Pavle, jedeš skvěle, držíme palce a denně to sledujeme. Jedééééém.
    J.

  14. V., R., K.,M. Elda

    Tady dobré ráno, u tebe noc.
    Ačkoli jsi bez mobilu, držíme ti palce moc.
    Hodně moc!

  15. Alda

    Zdar Fakýre! Teda čumím. Tys byl vždycky blázen, ale tohle je teda rachot. Posílám sílu z rodné Vysočiny a držím všechny pěsti!! Ať to šlape!

    Alda

  16. máma

    Ahoj Pavle , stále jsem na počítači a sleduji jak výborně jedeš !!!! Tak vydrž a šlapej do pedálů co jen se dá!!!!

  17. Igor

    Sanka dolu sefe a palec nahoru. Zatim uzasnej vykon. A jen tak mimochodem, do prvniho mista uz to neni tak daleko. ;)) Ty prvni draci snad vubec nespi. Takze…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *